We trappen graag af met een leuk weetje: wist jij dat tramlijn 2 ook wel de National Geographic Lijn 2 wordt genoemd en is uitgeroepen tot één van de mooiste tramritten ter wereld! Wil je op een lazy manier een gedeelte van Oud-Zuid ontdekken, hop on en dan niet in de bus maar… lekker in de tram 😉.

Kunst en cultuur:
Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen met vooraanstaande musea met het RijksmuseumStedelijk Museum, van Gogh Museum én het moderne Moco Museum aan het Museumplein! Een museumjaarkaart is hier misschien wel op z’n plaats. Wist je dat het ook leuk is om met kindjes naar het museum te gaan? Zo kunnen kinderen t/m 18 jaar gratis naar het Rijksmuseum en zijn er bij het van Gogh Museum ook speciale kinderactiviteiten.

Heb je ook al eens een bezoekje gebracht aan het Koninklijk Concertgebouw? Kijk in de online concertagenda en laat je verrassen. Alleen het pand (van binnen en van buiten) is al prachtig om te zien. Zo zijn bijvoorbeeld de filmmuziek concerten een echte aanrader! Wees er snel bij met tickets want deze zijn binnen no-time uitverkocht!

 

 

ARTZUID:
2 keer per jaar is er een indrukwekkende kunstroute dwars door Oud-Zuid! Wandel door de Apollolaan door naar de Minervalaan en verder naar de Churchilllaan en laat je verrassen door de verrassende kunst! Maak een frisse ochtendwandeling óf gezellige avondwandeling en voeg wat restaurants of bars toe als tussenstops om af en toe ook even te proosten 😉.

Winkelen:
Zoals al eerder genoemd, denk je aan Oud-Zuid dan denk je aan de P.C. Hooftstraat! Bedenk hierbij één ding: windowshopping en mensen kijken is ook al leuk 😉.

Maar er zijn natuurlijk meer mooie winkelstraten te vinden in Oud-Zuid. Wat dacht je van de Beethovenstraat? Hier kan je je dagelijkse boodschappen doen of fijn shoppen, deze lange winkelstraat heeft namelijk diverse boutiques! Al dat shoppen maakt ‘hongerig’, gelukkig dat er ook een aantal fijne restaurants zich in de Beethovenstraat bevinden.

De prachtige Cornelis Schuytstraat is misschien iets minder bekend bij toeristen en (mede daardoor) een fijne plek om te shoppen. Schuif hierna aan bij o.a. George WPA of Brasserie van Dam en kijk lekker rond wat er allemaal voorbij loopt of fietst!

Laten we ook niet de Van Baerlestraat vergeten! Er zijn hier diverse kunstgalerijen, boekhandels, mooie winkels en diverse eetgelegenheden. Tip: haal een heerlijk broodje bij Renzo’s! Kip Dino is onder andere een grote favoriet.

 

 

Markten:
Aan de Jacob Obrechtstraat is er elke zaterdag de kleine biologische ZuiderMRKT. Neem een goedgevulde portemonnee mee om de lekkerste producten in te slaan. Ben je meer in de buurt van het Stadionplein? Elke zaterdag is hier de Stadionpleinmarkt: een fijne boerenmarkt! Wist je dat er zelfs een versmarkt is op de Zuidas? Elke donderdag kan je op de Zuidas markt jouw groente en fruit inslaan, de markt staat aan de George Gershwinlaan.

Ontspanning en vertier:

– Ga langs de Soap Treatment Store aan de eerder genoemde van Baerlestraat en laat je heerlijk verwennen. Wil je jezelf – of iemand anders – even goed in de watten laten leggen? Boek een wellness arrangement bij het Conservatorium! Om de dag daarna helemaal in stijl af te sluiten kan je heerlijk dineren bij Taiko. Ben je liever in de buitenlucht ga dan lekker naar het Vondelpark; hét groene toevluchtsoord in het hart van de stad! Perfect voor een wandeling, fietstocht of een ontspannen middag in het zonnetje. Het park biedt vaak openluchtvoorstellingen en is een populaire plek voor lokale inwoners en toeristen om te genieten van de natuur en de frisse lucht.

 

 

Architectuur:

Dat er in Amsterdam Oud-Zuid prachtige panden staan dat is algemeen bekend. Er zijn diverse architectonische bouwstijlen terug te vinden in deze chique buurt. Zo vindt je gebouwen uit de Belle Epoque (1870-1905), Jugendstill (1905-1920), Amsterdamse School (1916-1939) en Nieuwe Zakelijkheid. Ook kunnen liefhebbers van Art Nouveau kunnen hun hart ophalen in Amsterdam Oud-Zuid. Wandel eens anders door deze prachtige buurt en bekijk de panden eens goed. Herken je de verschillende bouwstijlen en wat valt je op?

Mooie straten:

Er zijn zo veel prachtige straten in Amsterdam Oud-Zuid te vinden. Wat een leuke tip is om niet direct naar een eindbestemming te rijden, maar om wat zijstraten mee te pakken. Zo ontdek je misschien wel een nieuw restaurant, of een idyllische straat! Hierbij delen wij graag jou graag drie mooie straten:

Van Eeghenstraat – prachtige straat met luxueuze huizen grenzend aan het Vondelpark!
Van Breestraat – karakteristieke straat met prachtige panden, sommige panden zijn uitgevoerde in pasteltinten!
Lomanstraat – de platanen in de Amsterdamse Lomanstraat raken elkaar bij de top. De bomen zijn scheef gegroeid in hun hang naar zonlicht!
Koninginneweg
 – deze mooie straat is pas opgeknapt en wat zijn wij blij dat ons prachtige kantoor hieraan ligt!

 

 

Heb jij nog een tip die niet mag ontbreken? Wij horen het heel graag. Ben je in Oud-Zuid te vinden? Bij JA! ben je altijd welkom op ons kantoor.