Menu

Erkend taxateur

Het taxeren van een woning is maatwerk. Daarom bekijken we elke woning zorgvuldig. We letten onder meer op het woonoppervlak, de locatie en onderhoud van de woning. En zetten dat af tegen de groot Amsterdamse woningmarkt. Zo bepalen we de marktwaarde van de woning. Dit leggen dat vast in een taxatierapport mét een keurmerk. We zijn namelijk aangesloten bij het landelijk taxatie-instituut NWWI. Ook staan we geregistreerd als taxateur bij de het taxateursregister NRVT en makelaarsregister Vastgoedcert.

Wanneer taxatie woning?

Wanneer is het nu zinvol om een huis te laten taxeren? Bijvoorbeeld:

  • bij de aankoop van een woning
  • bij de verkoop van een woning
  • voor het oversluiten van je hypotheek
  • voor een lagere hypotheekrente
  • bij een scheiding
  • voor het vaststellen van de WOZ-waarde

Meer weten? Vraag het aan Jantina!

JA zeker! Jantina heeft een nuchtere en doortastende aanpak. Ze kent de Amsterdamse markt door en door. En weet alles over de reële waarde van je huis.

Verschil taxatie en verkoopadvies

Een officiële woningtaxatie of een vrijblijvend verkoopadvies. JA! Makelaardij kan het allebei voor je regelen. In beide gevallen stellen we de marktwaarde vast en krijg je van ons een rapportage. Waar dan het verschil in zit? Het taxatierapport is een officieel NWWI-rapport dat voldoet aan wettelijke eisen en regels, en uitgebreider is. Een bank, hypotheekverstrekker, verzekeraar of de Belastingdienst vraagt altijd om zo’n officieel taxatierapport.