Ga je binnenkort een woning verkopen? Met de volgende tips bereid je je hier zo goed mogelijk op voor!

De kracht van de eerste indruk 
Zorg ervoor dat bij het binnenkomen van de woning je de kijkers een goed gevoel geeft. Een gepoetste voordeur en een fris opgeruimd trappenhuis zijn dus ook belangrijke facetten om je huis op z’n mooist te presenteren. Voer reparaties uit aan zichtbare schades.

 

Licht in het huis
Open gordijnen, jaloezieën en andere raambekleding zodat het daglicht goed naar binnenvalt en zorg dat ze netjes vallen. Potentiële kopers kunnen hierdoor ook het uitzicht naar buiten zien.

 


Zorg voor een opgeruimd huis
Ruim alles zo goed mogelijk op. De mogelijkheden van de ruimtes in de woning zullen beter tot hun recht komen wanneer het is opgeruimd. De kamers moeten ruimtelijk aanvoelen en veel losse spullen zijn storend op de foto. Waardevolle en persoonlijke spullen kun je het beste uit het zicht halen. Maak de bedden strak op en zorg voor opgeklopte kussen op de bank. Belangrijk is dus om te zorgen voor een opgeruimde en plezierige sfeer.

 

Keukens en badkamers
Houdt deze ruimtes zo minimalistisch mogelijk. Haal afleidingen zoals schoonmaakdoekjes, afwasmiddel, flessen shampoo en tandenborstels zoveel mogelijk uit het zicht. Een fruitschaal met fruit en een mooi koffiezetapparaat geven wel sfeer, dus dat kun je laten staan.

 

 

Buitenruimte
Zorg voor een nette opgeruimde buitenruimte; geen afval, tuingereedschap en speelgoed. Maak de tuin zo neutraal mogelijk; maai het gras en verwijder bladeren en groene aanslag van de grond. Plaats stijlvol tuinmeubilair om potentiële kopers een idee te geven van hoe ze de ruimte kunnen gebruiken. Denk aan een gezellige zithoek, een eettafel of een lounge set. Het plaatsen van seizoensgebonden bloemen en planten geeft kleur en kan de aantrekkingskracht van de buitenruimte vergroten.

 

De styliste
Elvi is niet alleen al ruim 20 jaar partner bij JA! zij is ook onze interieurstylist en geeft verkopers vrijblijvend tips en styling-advies voor een optimale verkoop. Dit doet zij zowel bij bewoonde als bij leegstaande woningen in Amsterdam en omstreken. Altijd geheel vrijblijvend! Ze denkt met verkopers mee hoe ruimtes zo goed mogelijk tot hun recht komen. Op de fotopresentaties én in het echt. Met haar effort worden kijkers ook echt kopers.

Verkoopt je jouw woning via JA! Makelaardij? Dan staat Elvi met haar oog voor detail en creatieve input voor je klaar!